Uncategorized

Lopată pentru camping sau zăpadă

Lopată campingAm găsit prin magazie o lopățică de infanterie. Stătea uitată de ani de zile, așa că a trebuit recondiționată. S-a demontat ușor, deoarece avea joc în coadă iar șurubul de fixare nu a opus rezistență. Un flex cu o perie de sârmă m-a ajutat de am curățat toată rugina. Mai aveam destulă substanță anti-rugină în bidonul de Loctite 7500 așa că am pensulat un strat generos peste partea metalică și am lăsat-o la soare să se coacă câteva ore. Mânerul de lemn era în stare foarte bună, un lemn de calitate, așa că a fost suficient să-l curăț cu șmirghel de 80 și de 100 ca să-i înlătur suprafața pătată. Cu o cârpă uscată am șters praful de lemn și am pensulat trei straturi de ulei de in fiert. Le-am lăsat să se usuce bine până a doua zi când, cu ajutorul Poxipol-ului am asamblat cele două bucăți. Două picături de Poxipol și în gaura șurubului și s-a fixat perfect.

Lopățică

Azi, m-am gândit că o lopată recondiționată nu folosește la nimic dacă stă prin magazie, așa că i-am confecționat o prindere pentru a fi la îndemână în mașină. În plus, nu se plimbă de colo-colo prin portbagaj.

Clemă țevi

Cu o clemă pentru țevi de canalizare (3,5 lei la magazin), un șurub cu piuliță și două șaibe mari (ca să fie o suprafață mai mare de prindere) am rezolvat treaba.

 

I-am ales acea poziție pentru a avea 3 puncte de sprijin în coadă, clemă și colțul lopeții.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *