Uncategorized

Secăria – un mic rai pe Valea Prahovei

Cum a sosit sezonul mugurilor de brad, ne-am sfătuit cam pe unde-ar fi mai bine să-i căutăm anul acesta. Trebuiau îndeplinite niște condiții: să fie departe de șosele, să fie într-o zonă fără poluare, să fie relativ ușor accesibilă (ținând cont că aveam și copii cu noi) și, ultima condiție, să fie o zonă pe care nu o mai vizitasem.

Așa am ajuns la Secăria. Și nu ne-a părut rău. De pe DN1, din Comarnic, în dreptul Primăriei am făcut la dreapta și am urcat pe drumul județean 101S. Acesta șerpuiește abrupt până în vatra satului, de unde poți admira toată panorama Văii Prahovei. În continuare, drumul coboară ușor și urcă, pentru ca după cca. 5-6 km să ajungă în comuna Secăria.

Opt obiective din comuna Secăria sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Prahova ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca monumente de arhitectură: casele Gheorghe Stoica, Sultana Văsâi (începutul secolului al XIX-lea), Cornelia Aldea (sfârșitul secolului al XIX-lea, refăcută în 1940), Maria Popa, Gheorghe Neacșu, Ion Oprica, Aurelia Mărgărit (sfârșitul secolului al XIX-lea–începutul secolului al XX-lea) și Dumitru Păișan (1924). (sursa: Wikipedia)

Imediat înainte de podețul peste râurețul Secăria, am făcut la stânga și am urmat drumul neamenajat ce duce într-un tărâm de basm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *