Uncategorized

Tiramisu a la Ina

Tiramisu a la Ina
Tiramisu a la Ina
Tiramisu a la Ina

Ingrediente:

  • 400 ml cafea espresso proaspătă, tare și rece, esență de migdale;
  • 4 gălbenușuri, 4 linguri de zahăr pudră, 4 linguri de lapte, o fiolă esență de rom;
  • 400 grame brânză grasă de vaci foarte proaspătă;
    4 albușuri, 4 linguri de zahăr pudră, un praf de sare;
  • 450 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime), 3 linguri de zahăr pudră, un plic întăritor pentru frișcă;
  • cacao pudră;

Preparare:

Înainte de a începe prepararea prăjiturii faceți un espresso tare și lăsați-l să se răcească.

Puneți gălbenușurile cu 4 linguri de zahăr într-un vas (de preferință cu coadă) pe care-l puneți la fiert pe bain-marie. Frecați într-una până obțineți o cremă. Dați la răcit. Când este rece, adăugați laptele, esența de rom, amestecați bine.

Între timp, bateți albușurile cu un praf de sare până încep să se întărească. Adăugați 4 linguri de zahăr pudră și o fiolă de esență de vanilie. Mixați până se întărește bine și are un aspect lucios.

Adăugați peste gălbenușuri brânza de vaci și mixați ușor, la viteză mică.

Smântâna pentru frișcă trebuie ținută la frigider minim 2-3 ore înainte de preparare. Se bate în bolul mixerului la viteză mică până începe să se întărească. Atunci, se adaugă treptat 3 linguri de zahăr pudră, un praf de sare și un plic de întăritor pentru frișcă. Peste frișcă se adaugă, mixând ușor, crema de brânză cu gălbenușuri, apoi albușurile bătute.

Pișcoturile se înmoaie în cafea, trecându-le repede, ca să nu se sfărâme. Se așează într-un vas plat de cca. 3 litri capacitate, un strat, apoi se toarnă deasupra un strat de cremă de grosimea pișcoturilor. Repetați operația. ultimul strat trebuie să fie de cremă. Se pudrează cu cacao din belșug. Vasul se dă la frigider până a doua zi.

Espresso-ul are o aromă mai bună, dar se poate înlocui și cu Nesscafea. După gust, puteți pune în el coniac sau lichior de migdale.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *